Negyeddöntőben a magyar lányok

Negyeddöntőben a magyar lányok

A FIBA 3×3 World Cup 2018 harmadik napja a Fülöp-szigeteki Malajziában, néhány csapatnak nagy megkönnyebbülést hozott, hiszen továbbjutottak a negyeddöntőbe.

A férfiaknál az A- és a C-csoport legjobbjai, Lettország, Szlovénia, Lengyelország és Ukrajna már a június 12-i negyeddöntőben vannak. Mind a négy csapat mindkét mai mérkőzését megnyerte.
Holnap az A és C csoport tagjai játszanak a negyeddöntős helyekért. Nagy esélyesek a verseny folytatására Szerbia és Oroszország.

A nők versenyében, a hazai szurkolók nagy örömére a magyar lányok is beverekedték magukat a negyeddöntőbe. Óriási volt a tét, hiszen az első napi, spanyolok elleni vesztes mérkőzés miatt kimagasló teljesítményt és nagy pontkülönbséget kellett elérjenek a játékban. Különösen sok izgalmat hozott a második, Fülöp-szigetekiekkel vívott mérkőzésük, amelynek kezdetén 10:6-ra elhúztak a hazaiak. A mérkőzés második felére a magyar lányok megtáltosodtak, így 10:9-re felzárkóztak. A 15:18-as végeredmény Bozóki Bettina büntetőivel dőlt el a javunkra. A magyar csapat pontszerzői Medgyessy Dóra, Bozóki Bettina 8-8 pont, Theodoreán Alexandra, Ruják Nóra 1-1 pont. Gratulálunk a továbbjutáshoz, és szurkolunk a további sikerekért.

A B csoportból Spanyolország és Kína, a D-ből a francia és a magyar lányok jutottak tovább a versenyben. Holnap az A és a C csoport dönti el, hogy melyik lesz a 2-2 legjobb csapat, amely a negyeddöntőben folytathatja a játékot. A magyar lányok kedden lépnek ismét pályára.

X