Nemzetközösségi Játékok 2022

Nemzetközösségi Játékok 2022

Két év múlva, 2022. július 28-tól augusztus 8-it Nemzetközöségi Játékokat rendeznek Nagy-Britanniában, Birminghamben. A rendezők tájékoztatása szerint a versenyen húsz sportág, ötezer versenyzője vesz majd részt és már most úgy tekintenek a két év múlva esedékes játékokra, mint a Covid-világjárávány lezárását ünneplő hatalmas sportmegmozdulásra.

A 3×3 kosárlabda és a strandröplabda helyszíneket már kijelölték és a napokban bemutatták a sajtónak nemcsak azt, hogy mely területen épülnek fel a sportlétesítmények, hanem a kivitelezési terveket is. A 3×3 pálya a város Smithfield részén épül fel, nem messze a Bullring bevásárlóközponttól.

„Terveink szerint, mához pontosan két évre rendezzük a Nemzetközösségi Játékok 2022-es megnyitó ünnepségét, amely reményeink szerint a globális pandémia végleges lezárását is jelentheti városunk lakosságának” – mondta Ian Ried, a játékok vezérigazgatója, majd hozzátette: „ Smithfield  egy fantasztikus helyszín mindkét sportág számára, mert több ezer néző és szurkoló befogadására képes és közel van a város szívéhez. A terület ideális helyszín arra, hogy lenyűgöző hátteret kínáljon a játékhoz és egyúttal a város jelenét és jövőjét is illusztrálja.” A terület jelenleg a birminghami Városi Tanács tulajdonában van, és része a 2 milliárd font (2,6 milliárd dollár / 2,2 milliárd euró) átépítési projektnek.

X