Nemzetközösségi Játékok Birminghamben

Nemzetközösségi Játékok Birminghamben

Az angliai Birminghamben több sportág, közöttük a 3×3 kosárlabda bevonásával Nemzetközösségi Játékok rendezését tervezik 2022-ben. A város vezetői, illetve a Nemzetközösségi Játékok Koordinációs Bizottságának tagjai jelenleg a helyszínek kijelölésének a fázisánál tartanak.

A 2022-es események megszervezéséhez a britek etalonként tekintenek egyrészt a  tavalyi Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiai Játékokra, illetve az idei budapesti World Urban Games-re. Elképzeléseik szerint ők is a város legszebb, legtágasabb részeire terveznek sporteseményeket. A 3×3 kosárlabdát például a városháza előtti impozáns Viktória téren tervezik megrendezni csakúgy, mint a kerekesszékes 3×3-as bajnokságot. A pályázati tervek  szerint 3000 férőhelyes mobil lelátót telepítenek a térre, a környező utcákat pedig fesztiválhelyszínné alakítanák át.

Nemzetközösségi Játékokat ezidáig csupán Ausztráliában rendeztek, 2006-ban Melbournben, 2018-ban Gold Coaston volt ilyen rendezvény. A birminghami lesz az első, amely az ötödik kontinenstől távoli helyszínen szerveződik.

X