Nyilvános az idei Challengerek listája

Nyilvános az idei Challengerek listája

Alig két hete, hogy a FIBA svájci, miesi központja nyilvánosságra hozta a 2019-es 3×3 szezon WTM versenynaptárát, ma pedig újabb bejelentés tettek. Most, a IBA 3×3 World Tour-t megelőző, csapat kvalifikáló játéksorozat, a Challengerek idei menetrendjét tették közzé. A WTM versenyeken (bizonyos kedvezményezettektől, pl. házigazda, eltekintve) azok a csapatok játszhatnak, amelyek sikerrel szerepelnek a kvalifikáló Challenger versenyeken.
A tavalyi 22 Challenger versennyel szemben, idén 23 helyszínen játszanak majd a csapatok. A prémium versenysorozat a világ legkvalitásosabb csapatait vonzza.

Az alábbi Challenger helyszínek felsorolásánál kezdő információként megjelöljük az aktuális WT Masters helyszínt, majd alatta a három Challenger eseményt. Megjegyzendő, hogy az első, idén vadonatúj Doha Masters (április 18-19.) versenyhez egyelőre nem csatlakozik még Challenger esemény, de a FIBA hamarosan bejelenti majd a konkrét helyszíneket. Négy Mastersnél (Mexikó City, Lausanne Maters, Montreal és Los Angeles Masters) a FIBA szintén csak később jelöli ki a harmadik Challenger helyszínt.

A 2019-es Challenger versenyek helyszíne és dátuma:

Minden Challenger tornán 16 csapat vesz majd részt. Közülük a két döntős nyer jogosultságot a WTMasters valamelyik fordulóján való részvételre. Kivéve azokat az eseteket, amikor az aktuális tornagyőztes már elnyerte ezt a jogot.

A Challenger győztes csapatok nyereménye nyeremények 20 és 32 ezer dollár közötti összeg lesz.

X