Olasz lány írta a 3×3 dalát

Olasz lány írta a 3×3 dalát

Rea Lin D’Alie, a 2018-as FIBA 3×3 Világbajnokság női MVP-je a szövegírója annak a dalnak, amelyet a 2020-as  szezon minden FIBA 3×3-as rendezvényen lejátszanak majd. A „3×3 Himnusz” című dal valójában három évvel ezelőtt készült a 2017-es FIBA 3×3 Európabajnokságára, amely verseny Rea Lin egyik első nemzetközi versenye volt az olasz válogatott tagjaként. Ott hallhatta a dalt első ízben a nagyközönség is.

A mára a női világranglista 5. helyére felért játékos úgy meséli, hogy a dal szövege egy izgalmas meccs után született meg a fejében. Arra vágyott, hogy szavakba öntse azt az örömet, boldogság érzést, amit a játék ad neki és valósághűen tudja kifejezni a környezet, a nézők iránt érzett szeretetét. Szerette volna, ha mindenki, aki 3×3-at játszik, vagy néző a pálya szélén ugyanazt a határtalan felszabadultságot, örömet érezze, mint ő.

A dal annyira jól sikerült, hogy az olasz lány a 2018-as FIBA 3×3-as kosárlabda csúcstalálkozón is előadhatta azt. A rendezvényen ott volt Patrick Baumann, a FIBA későbbi főtitkára, aki bíztatta a lányt, adja elő a dalt a csúcstalálkozó közönségének. Ott volt egy kínai dobos is akivel ketten adták elő a közönségnek és nagy sikert arattak. Olyannyira tetszett a nemzetközi szervezet vezetőinek, hogy felkérték: 2018-ban a FIBA 3×3 U23 Világbajnokságán is lépjen fel vele.

Alex Sanchez, a FIBA 3×3 ügyvezető igazgatója szerint: “Ez egy gyönyörű dal amiben benne van az összes dolog, amelytől annyira különleges a 3×3 sportág. Nemcsak szórakoztató és nemcsak a városi emberekhez szól, hanem univerzális. Mindenki megtalálhatja benne a maga örömét. A nézők, a szurkolók, a játékosok, a versenyben együttműködők egyaránt. A sikeres kezdetek után elkészült a hivatalos  videoklip is amely megmutatja, hogy Rae [Lin D’Alie] és karrierje mennyire képviseli ezeket az értékeket. Büszkék vagyunk arra, hogy Rae egyik nagykövetünk lehet és együttműködünk vele az izgalmas projektben.”

A dalból készült videoklip:

X