Olimpiai negyeddöntőben a magyar lányok

Olimpiai negyeddöntőben a magyar lányok

Az Ifjúsági Nyári Olimpiai Játékok ötödik napján Buenos Airesben ma folytatódtak a 3×3 csoportmérkőzések. Háromnapos pihenő után a magyar lánycsapat ma ismét pályára lépett.

Ha lehet, eddigi sikeres szereplését ma tovább fényezte. A verseny első napjának két győzelméhez ma újabb kettőt gyűjtött össze. Előbb a németeket győzték le 20:19-re, majd a következő mérkőzésen a román lányokat sikerült 11 pontos előnnyel megelőzniük. A találkozó végeredménye 21:10 lett a mieink javára. Ezzel a magyar lányok csoportelsőként bekerültek a negyeddöntőbe. Eddigi százszázalékos teljesítményükkel 84 pontot sikerült gyűjteniük. Hússzal többet, mint a csoport másodikként szereplő 64 pontos kínaiaknak.

A hét utolsó három napján a 3×3 női csapatoknál folytatódnak a csoportviadalok. A B, C, és D csoportoknál dől majd el, hogy kik teljesítettek eddig a legeredményesebben és ezzel mely csapatok léphetnek tovább a negyeddöntőbe.

Az már biztos, hogy a negyeddöntő első mérkőzését a magyar lányok játsszák majd, a C csoport 2. helyezettjével, amelynek kiléte egyelőre még bizonytalan. A negyeddöntőbe került a kínai lánycsapat is. Ők majd a C csoport első helyezettjével kerülnek össze a pályán.

X