Sydneyiben folytatódik a Challenger sorozat

Sydneyiben folytatódik a Challenger sorozat

Május 18-19-én játsszák Ausztráliában a Sydney 3×3 Challengert. A verseny első két helyezettje automatikus kvalifikációt nyer a FIBA 3×3 Utsunomiya WT Mastersre.

A Sydney Challengeren játszó 16 csapatból az európaiakat a portugálok (Adjuntas), a hollandok (Amsterdam Inoxdeals), a szerbek (Belgrad), a szlovének (Kranj, Piran), a svájciak (Lausanne) és a csehek (Marienbad) képviselik. Rajtuk kívül japán (Tokyo), tajvani (Toyuan Absolute33) és Új-zélandi (Auckland) csapat vesz részt a versenyen, illetve természetesen a hazaiak, a Canberra, a Docklands NBD, a Melbourne Athletic, a Sutherland, a Sydney, és a Sidney Norths.

Az ausztrál Challenger papírforma szerinti győztesei lehetnek: a világranglista 4. helyezettje a Piran, a 6. Ljubljana, illetve a 7. Kranj, vagy a 8. Belgrád. A szerbek és szlovének mellett persze szinte ugyanakkora esélye lehet a győzelemre a tavaly nagyon eredményesen szereplő hollandoknak, vagy valamelyik ausztrál csapatnak is. Utóbbiaknak minden esélyük megvan a győzelemre, hisz nemcsak a hazai pálya előnye segíti őket, de idei kiváló szereplésük is. Májusban az ausztrál válogatott nyerte meg az Ázsia Kupát. Még az is elképzelhető, hogy a kétnapos verseny végén meglepetés születik, és az a csapat áll a dobogó legfelső fokára, amelyikre nem is számítanak az eredményekre tippelő szurkolók.

X