Végleges a júniusi világkupa csoportbeosztása

Végleges a júniusi világkupa csoportbeosztása

A FIBA svájci központja (Mies) ma bejelentette a FIBA 3×3 World Cup 2018 csoportbeosztását. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő világjátékon 20 férfi és 20 női csapat játszik majd, helyszíne a Fülöp-szigetek fővárosa Manila lesz 2018. június 8-12. között.

A csapatok a verseny elején nyolc csoporton belül mérik majd össze az erejüket. Minden csoport elején a világranglista előkelő helyein álló csapatok állnak.

A férfiak A csoportjában az első helyen Szerbia áll, Hollandia, Románia, Új-Zéland és Kirgizisztán követi a szerbeket. A B csoport vezetője: Szlovénia, amely Lengyelországgal, Észtországgal, Japánnal és Equadorral játszik az első fordulóban. A C csoport tagjai: Oroszország, Brazília, Mongólia, Kanada és a Fülöp-szigetek. A D csoport vezetője Litvánia, a továbbiak Ukrajna, Horvátország, Jordánia és Nigéria.

A nők A csoportjának tagjai: Venezuela, Csehország, Olaszország, Malaysia és Türkmenisztán. B csoport: Kína, Franciaország, Kazahsztán, Svájc és Argentina, C csoport: Andorra, Oroszország, Irán, USA és Uganda. A magyar lányok a D csoportot vezetik. Első körben a továbbjutásért a hollandokkal, a németekkel, a spanyolokkal és a Fülöp-szigetiekkel játszanak majd. Nem lesz könnyű dolguk, az már a csoportbeosztásból is világosan kitűnik.

X