Végleges a tokiói kezdődátum

Végleges a tokiói kezdődátum

Úgy látszik, hogy Mark Adams, a NOB szóvivője tegnap nem találta el a helyes választ a 2021-es olimpiai kezdődátumra azzal a megállapításával, hogy minden csupán „spekuláció”, hiszen ma Thomas Bach a NOB elnöke, az ötkarikás játékok tokiói szervezői, valamint Yoshiro Mori a Tokiói Olimpia elnöke egy videokonferencia tárgyalásai után bejelentették: a Tokió 2020-as játékokat 2021. július 23-án nyitják meg és augusztus 8-ig tartanak, majd ezt követően rendezik meg a paralimpiai játékokat.

A New York Times értesülése szerint Bach elnök hangsúlyozta: A világjárvány miatt bekövetkezett halasztás számos komplex tervezési döntés átírását tette szükségessé mind a NOB, mind a tokiói szervezők számára. A változtatásoknak maximálisan figyelembe kell venniük az érdekelt felek sokaságát, valamint a sportolói igények olykor egymástól teljesen eltérő voltát. Nem utolsó sorban pedig alkalmazkodniuk kell a kereskedelmi és médiapartnereik igényeihez is.

A Tokió 2020 szervező bizottsága ma különböző intézkedéseket jelentett be, amelyek a megváltozott helyzet miatt bekövetkező a zavarok megelőzését, hatásuk csökkentését célozzák. Ennek érdekében a több ezer önkéntest toboroznak, akik egy évre szóló állásajánlatot kapnak.

X