Kezdődik a Nemzetek Ligája

Kezdődik a Nemzetek Ligája

A fiba3x3.com mai híre szerint az idei, a sportág történetében hetedik alkalommal megrendezendő FIBA 3×3 Nemzetek Ligája verseny hamarosan, még júniusban elkezdődik.

A versenysorozatban a 23 év alatti (U21-es), nemzetközi szinten legjobb 3×3 csapatai vesznek részt. A viadalokat 13 különböző helyszínen rendezik. Ezek közül hét tornát Európában, három-hármat Afrikában és Ázsiában, egyet-egyet pedig Amerikában, illetve összevont ázsiai-csendes-óceáni helyszínen rendeznek.   A helyszínek között szerepel például a franciaországi Voiron, Mexikóváros, Kuala Lumpur és Uganda fővárosa, Kampala.

A Nemzetek Ligája U21-es és U23-as kategóriáinak fiatal versenyzői 2003-05 között, illetve utóbbiaknál 2001-05 között születtek. Az idei első Nemzetek Ligája verseny győztesei kvalifikálják csapatukat a szeptember 11-én Mongólia fővárosában, Ulánbátorban kezdődő FIBA 3×3 U23-as világbajnokságra. A szeptember 25-ig tartó VB-re a mongol női és férficsapat a házigazda jogán, továbbá az USA férfi és a holland nőicsapatok a regnáló bajnokok jogán kvalifikáltak már. A többi helyre a Nemzetek Ligája konferenciagyőztesei jutnak be.

A FIBA U23 Nemzetek Ligája legközelebbi, európai állomásai:

Június 20. Szlovákia, Pozsony,

június 25. Litvánia, Vilniusz

június 26. Litvánia, Vilniusz

június 27. Litvánia, Vilniusz.