Utolsó Masters 2019-ben

Utolsó Masters 2019-ben

Ezen a hétvégén kiegészül és véglegessé válik azoknak a csapatoknak a listája, amelyek teljesítményük alapján részt vesznek majd az egész szezonon átívelő világjáték fináléján, a FIBA 3×3 World Tour Utsunomiyán Japánban.

Eddig a korábbi Masters tornákon már tíz csapat kvalifikált az utolsó, végeredményt hirdető versenyre, a novemberi Utsunomiya Finalra. Az utolsó két szabad hely megszerzésére október 18-19-én alkalom nyílik az idény utolsó Mastersén, a Szaud-arábiai Jeddahban.

A jelenlegi állás szerint a döntő biztos résztvevői: a szerb Liman és Novi Sad, a lett Riga Ghetto, az USA két csapata a NY Harlem és a Princeton, továbbá  a szlovén Piran, a kanadai Edmonton, a holland Amszterdam, a litván Sakiai Gulbele  és a szintén szerb Zemun.

Az eddigi összesített eredmények alapján a felsorolt tíz csapat után a ranglistán a svájci Lausanne áll a 11. illetve a szerb Vrbas a 12. helyen, viszont egyikük sem játszik Jeddahban, így nem áll módjukban megszerezni az utsunomiyai kvalifikációt.

Hat, a listán utánuk következő csapatnak viszont lesz alkalma erre, hiszen ott lesznek Szaud-Arábiában, így potenciális résztvevőként szerepelhetnek a Finál csapatai között. Ehhez persze meg kell szerezniük az első két hely valamelyikét Jeddahban. Ez a győzelemre esélyes hat együttes: a Jeddach (Szaud-Arábia), a szlovén Piran, a mongol Ulánbátor, a japán Utsunomiya, a Fülöp-szigeteki Balanga Chooks, és a japán Tokyo Dime.