A női csapatok felzárkóztak a férfiakhoz

A női csapatok felzárkóztak a férfiakhoz

Folytatva a csapatok tegnap elkezdett évi teljesítményértékelését, ma a nemzetközi mezőnyben legsikeresebbnek bizonyuló 3×3 hölgyegyüttesek közül – a fibaonline.com értékelése nyomán – az első öt helyen állókkal foglalkozunk.

A női csapatok idei szereplését elemezve megállapítható, hogy – a pandémia okozta kisebb-nagyobb nehézségek ellenére – kiváló teljesítményt nyújtottak és játékminőségben derekasan felzárkóztak a férfiak mellé. A nemzetközi tornákon nyújtott játékok során számos résztvevő okozott kellemes meglepetést a szurkolóknak. Ilyen például az USA női válogatottjának tokiói aranyérme, az Amerika-kupa győztes helyének megszerzése, a Women’s Series 2021 Klaipeda állomásának győzelme, illetve a FIBA 3×3 U18 2021 Világbajnokság aranyérme. Ezekkel a győzelmekkel az USA lánycsapatai, illetve szakvezetőik is maximálisan elégedettek lehetnek. Most már arra kell koncentráljanak, hogy az idei, 2022-es 3×3-as szezonban is megőrizzék kiemelkedő formájukat és további győzelmeket érjenek el.

Nem panaszkodhat a 2021-es 3×3-as tornákon elért sikereire, illetve azok hiányára az Orosz Olimpiai Bizottság csapata sem. Tokióból ezüstéremmel tértek haza, az Európa-kupán negyedik helyet értek el. Arra való tekintettel, hogy az orosz lánycsapat tagjai még ugyancsak fiatalok – a húszas éveik elején járnak, egyetlen kivétel van, az 1990-es születésű játékostársuk – már most borítékolható, hogy a közeljövőben óriási fejlődést mutatnak majd és hatalmas csatákat vívnak majd nagy riválisukkal az amerikai csapattal.

A FIBA rangsorolása szerint harmadik helyre kerültek a német lányok, akik a női széria konstancai állomását és verseny fináléját, vagyis a sorozat aranyérmét is megnyerték, valamint ezüstöt vittek haza az Európa Kupa versenyéről. Róluk elmondható, hogy sikereik meglepetést okoztak, hiszen nem régen jelentek meg a nemzetközi tornákon és már több aranyéremmel büszkélkedhetnek. Ezzel is azt bizonyítják, hogy hosszú távra terveznek és évről-évre javítani kívánnak korábbi eredményeiken. 

A 2021-es sikerek felsorolásánál a kínai lányokról sem lehet megfeledkezni, hiszen olimpiai bronzérmesként már tekintélyre tehettek szert a sportágukban. Tokióban nemcsak csapatban, de egyéni teljesítményben is remekeltek: Lili Wang lett az olimpiai verseny gólkirálya.

A 2021. legsikeresebb női csapatai közé sorolták még a spanyol, a francia és a japán lányokat is.

X