Belföldi versenyekkel indult a dominikai 3×3 szezon

Belföldi versenyekkel indult a dominikai 3×3 szezon

A 2021-es nemzetközi 3×3 kosárlabda versenyek egyik nagy meglepetése volt a közép-amerikai Dominikai köztársaság szereplése. Felnőtt férfiválogatottjuk bronzérmet nyert az Amerika-kupa versenyén, az utánpótlás csapatuk pedig az Ifjúsági Pánamerikai Játékokról, a Cali-Valleról ezüstérmet vittek haza.

Az archysport.com mai híre szerint, éppen a tavalyi eredményekre alapozva, a 2022-es évadot még sikeresebbnek remélik. Nagy reményeket fűznek a nemzetközi szereplésekhez is. Elka Jiménez, az ország 3×3 sportágának tartományi igazgatója szerint válogatott csapataik részt vesznek a Karib-tengeri Játékokon, illetve a Bolíviai Játékokon, továbbá ott lesznek a 2022-es Amerika-kupa viadalain. Világversenyek közül az U18-as férficsapat és az U23-as női válogatott világbajnokságon játszik majd és részesei szeretnének lenni a Nemzetek Ligája versenysorozatnak is.

A csapatok idén a versenyszezont január 5-én kezdték. Előbb belföldi szövetségi mérkőzéseket játszanak, amelyek kiváló lehetőséget kínálnak a nemzetközi versenyekre való alapos felkészüléshez. Az igazgató szerint büszkék arra, hogy a mai, FIBA összesített szövetségi ranglistán szereplő országok közül a 29. helyes sikerült Dominikának elfoglalnia. A közeljövő célja, hogy bejusson köztársaságuk 3×3 sportága a lista első tíz csapata közé. További, nem titkolt nagyratörő céljuk, hogy egyrészt Dominika bekerüljön a FIBA 3×3 World Tour Masters keretében, és egyszer talán Masters helyszínévé is válhatna, továbbá részesei szeretnének lenni csapatukkal a női világverseny, a Women’s Seriesnek is.

X