Elhalasztották a Nemzetközösségi Játékok selejtezőit

Elhalasztották a Nemzetközösségi Játékok selejtezőit

Az insidethegames.biz által tegnap megjelentetett hír szerint, ismét elhalasztották a 2022-es birminghami Nemzetközösségi Játékok 3×3 kosárlabda selejtezőinek skóciai regionális versenyeit. Az eredeti tervek szerint november közepén rendezték volna a selejtezőket, de a szigetországban egyre intenzívebben terjedő legújabb Covid-hullám miatt kénytelenek voltak azt elnapolni. A második időpont december 28-29. lett volna, de az említett ok miatt ezt is későbbre kellett halasztani mind a 3×3 kosárlabda, mind a kerekesszékes kosárlabda versenyeit. Egyelőre teljesen bizonytalan, hogy mikor rendezhetik meg a selejtező fordulókat.

Mivel a házigazdák a skótok és a selejtező tornákat a glasgowi Lagoon Centerben rendezték volna, oda kellett volna megérkezzenek a walesi és az észak-ír vendégcsapatok, a fokozott járványveszély megakadályozta a torna megrendezését, illetve szükségessé vált a biztonságos játék érdekében az esemény időpontjának az átütemezése.

A rendezőknek egyelőre még elképzelésük sem lehet arról, hogy ez az átütemezés mikorra realizálódhat, mert a Covid-19 ötödik hullámával érkezett Omicron mutáció javában tombol Skóciában és a szigetország más régióiban is. Skócia decemberben szigorított COVID-19 szabályokon azért, hogy leküzdje a nagymértékben fertőző Omicron változat terjedését. Nicola Sturgeon miniszterelnök bejelentette, hogy teljesen nem korlátozzák a sporttevékenységet, de szigorítanak. Ennek értelmében csak szabadtéren lehet nagyobb tömegben sportolni, de ott sem haladhatja meg a résztvevők létszáma az 500 főt. Stugeron korlátozásokat tartalmazó bejelentése után egy nappal, december 14-én Skóciában 3177 új Covid-pozitív esetet regisztráltak. A fertőzöttek száma azóta is folyamatosan emelkedik.

X