Magyar Kosárlabdázás Napja a Hősök Terén

Magyar Kosárlabdázás Napja a Hősök Terén

Szeptember 22-én, vagyis holnap, a budapesti Hősök Terén már hatodik alkalommal rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját.

A rendezvényt beharangozó sajtóeseményen annak házigazdája, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nevében, a szervezet elnöke Szalay Ferenc örömmel hangsúlyozta, hogy évről-évre jobb eredményekkel büszkélkedhet a hazai kosárlabdasport. Annak tradícionális, öt-öt ellen játszott változatát űző csapatok csakúgy, mint az egyre népszerűbb 3×3 kosárlabda játékosai számára a 2018-as szezon eredményes, olykor szép tornagyőzelmeket is felmutató eredményeket produkáltak. Különösen büszkék lehetnek sportsikereikre a felnőtt férfiválogatott tagjai, illetve a korosztályos női- és férficsapatok, továbbá ugyanezen kategóriákban a játék 3×3-as változatának a játékosai is.

A holnapi esemény nem titkolt célja, hogy minél nagyobb sportszerető tömeggel ismertessék és szerettessék meg a kosárlabdázás és a 3×3 játék szépségeit, akik később akár amatőr sportolóként, akár szurkolóként visszatérnek majd a pályákra.

A rendezvényen ma már hagyománynak számít, hogy a fogyatékkal élő sportolók is részt vesznek a játékban. Ott lesznek a ligetben a Paralimpiai Olimpiai Játékok korábbi bajnokai, valamint Európa, és világbajnok sportolói közül többen is.

Szeptember 22-én, nem véletlenül éppen a Magyar Kosárlabdázás Napján, elindul a 2018/19-es 3×3 Felnőtt Férfi Bajnokság is. A sporteseményt a budapesti Tüskecsarnokban tartják.
Az MKOSZ idén elindítja a 3-3 elleni első felnőtt bajnokságát, 3X3 Felnőtt Férfi Bajnokság néven, az NBI/B játékosokból álló csapatok számára.

A bajnokság célja a 3×3 kosárlabda terjesztése és a nemzeti válogatottak erősítése, annak érdekében, hogy a magyar válogatottak kijussanak a világversenyekre és az Olimpiára és ott az eddigi sikereikhez méltón szerepeljenek. A versenyben 24 csapat vesz részt, 9 fordulón mérik össze erejüket és ennek eredményei alapján alakul majd ki a döntő mezőnye. A bajnokságban csapatonként összesen 6 játékos szerepelhet. A bajnokságban U23 játékosok vehetnek részt, úgy hogy minden csapatban maximum 2 túlkoros játékos szerepeltethető.