Női sorozat a kanadai Edmontonban

Női sorozat a kanadai Edmontonban

Az Albertai Kosárlabda Szövetség (ABA) tegnap bejelentette, hogy az idei szezon FIBA 3×3 Női Széria világ körüli játék egyik állomása a kanadai városban, Edmontonban lesz – adta hírül az edmonton.ctvnews.ca online hírforrás.  A 2023. júliusában rendezendő sporteseménynek a város ICE Cistrict Plazájában lesz a helyszíne. Ezen a versenyen a világ legjobb női 3×3 csapatai mérik össze az erejüket, hogy közülük a legjobb eredményt elérők kvalifikáljanak a 2024-es párizsi olimpiára.

Edmontonban a rendezőknek már nagy gyakorlata van a 3×3-as versenyek rendezésében, hiszen a házigazdák már 2018-ban, 19-ben és 22-ben is rendeztek egy-egy nagyon sikeres sporteseményt.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy újra üdvözölhetjük városunkban a FIBA fiba egyik tekintélyes nemzetközi versenyét.  Városunknak gazdag történelmében ott szerepel az itt, már a korai időkben meghonosodott kosárlabda sport.  A sportág itteni története egészen a legendás Edmonton Grads-ig nyúlik vissza. A korábbi sikerekre alapozva a városi tanács azóta is folyamatosan támogatja a Canada Basketball és az Alberta Basketball közötti partneri szövetséget” – mondta Karen Principe, Ward Tastawiyiniwak a település önkormányzatának tanácsosa.

A kanadai női 3×3 csapat nagy reményekkel készül a nyári FIBA versenyre, hiszen korábbi eredményeik is erre ösztönzik őket.