Újra indulnak a Challengerek

Újra indulnak a Challengerek

A Covid-19 világjárvány miatt másfél éve, 2019. október 5-6-án volt az utolsó FIBA 3×3 Challenger verseny, amelynek eredeti feladata az volt és éveken keresztül ebben a funkcióban kiválóan működött is, hogy győztesei így szerezzenek jogosultságot a Challengerrel párhuzamosan futó világkörüli versenyen, a FIBA 3×3 World Tour Mastersen való részvételre. A FIBA tegnapi híre szerint a hosszú kényszerszünet után idén májusban ismét útjára indul a Challenger sorozat.

A játék első állomása a horvátországi Lipik lesz, amely már több alkalommal sikeresen rendezett FIBA 3×3 Challenger tornát. Időpontja május 21-22. lesz. Ez a bejelentés óriási meglepetés és öröm mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak, hiszen míg akadozva bár, de a World Tour Mastersek a járvány alatt végig megmaradtak és néhány fordulót lejátszottak a versenyek közül, addig a Challengerek teljesen leálltak. Legutóbb a dél-koreai Jeju Challengert tartották meg 2019. október 5-6-án.

A Lipik Challengeren résztvevő csapatoknak külön meglepetést is tartogat a nemzetközi szervezet: a győztesek a korábban szokásosnál magasabb pénzdíjban részesülnek majd.  

A további Challenger állomásokról a FIBA nem döntött még, így a helyszínek és időpontok közlését későbbre ígéri.

X