ULE 3×3, harmadik állomás Szentpéterváron

ULE 3×3, harmadik állomás Szentpéterváron

Tegnap kezdődött és ma hirdetnek eredményt az oroszországi Szent Péterváron, a United League Europe 3×3 (ULE) harmadik állomásának versenyén. A két héttel ezelőtti második állomás eredménye szerint a csapatok aktuális állása a 3. állomás előtt így alakult: 1. Riga, 2. Team NL, 3. Tri Zvezdochki, 4. Novi Sad, 5. Team LT, 6. Gagarin, 7. COP Moscow, 8. Inanomo Moscow, 9. BC Samara, 10. AS Monaco 3×3, 11. Bielefeld és 12. Skolkovo. A mostani találkozó a döntő előtti utolsó állomás.

Az ULE 3×3 harmadik állomásának kezdő állása szerint a csapatlistát a világelső Riga vezeti, sztárjátékosa Nauris Miezis pedig, mint a világ jelenleg elsőszámú játékosa nagy reményekkel érkezett a verseny helyszínére. Csapattársa Karlis Lasmanis az első két állomás versenyein összesen 81 pontot szerzett a csapatának és ezzel eddig ő a játék legsikeresebb kosarasa.

A tegnapi versenynap első mérkőzését két orosz csapat, a Gagarin és a TsOP Moszkva játszották. Közepesen izgalmas, hibáktól sem mentes játék után a végeredmény, köszönhetően a mérkőzés végén végrehajtott két, pontszerző szabaddobással, 18:19 lett a Gagarin javára.

Az orosz Tri Zvezdocski következett a lettek ellen. A versenyt pillanatnyilag vezető Riga kemény játékot diktált, így az oroszok hamar szorult helyzetbe kerültek. Lasmanis már a mérkőzés első másodpercében kosarat dobott, vagyis megszerezte a Riga első pontját. A „Csillagok” olykor megközelítették őket, de nem tudták átvenni a vezetést. A Riga végül 22:17-es győzelemmel zárta a mérkőzést.

A Team LT – Novi Sad mérkőzésen a korábbi csapatban még nem látható új játékos jelent bem Dejan Janjic személyében. A végeredmény Buluték javára 16:13 lett.

További eredmények tegnapról:

Samara – Inanomo: 21:17
Bielefeld – TsOP Moskva: 14:16
Monaco – Riga: 15:21
Skolkovo – Team LT: 12:21
Inanomo – Team NL: meglepetésre az oroszok győztek 22:20-ra a  hollandok ellen
Bielfeld – Gagarin: 22:19
Tri Zvezdocski – Monaco: 22:19
Samara – Team NL: 15:22.

Ma nyolc csapat játszik az ULE 3. állomásán szerezhető győzelemért.

X