Nemzetközi torna Novi Sadon

Nemzetközi torna Novi Sadon

A májusi, Grazban megrendezendő olimpiai selejtezőre, igyekszik minden 3×3 csapat a lehető legjobb formájába lendülni. Ennek érdekében az elmúlt hétvégén, április 10-11-én a szerbiai Novi Sadon nemzetközi előkészítő versenyt rendeztek, ahol 12 ország férfi válogatott csapatai versenyeztek a győzelemért, illetve a dobogós helyekért járó kupákért.

A 3×3 National Teams Tournament 2021 Recap nevű versenyt a város tágas sportcsarnokában a Spensben rendezték. A szerbek két válogatott csapattal léptek pályára, rajtuk kívül Horvátország, Oroszország, Belgium, Ausztria, Hollandia, Törökország, Németország, Katar, Csehország és Franciaország válogatottjelölt csapatai vettek részt a versenyen. A szomszédos Szlovénia csapata nem érkezett meg, mert az országban jelenleg tombol a koronavírusjárvány.

A szerbeket Goran Vojkic, továbbá Danilo Lukic és Marko Zder edzők készítették fel. A két csapat játékosai a következők voltak: Mihailo Vasic, Stefan Stojacic, Aleksandar Ratkov és Stefan Kojic, vagyis a Liman csapata. A másik csapat összeállítása ennél valamivel érdekesebb, vagy inkább pikánsabb volt, hiszen a Novi Sadot cserbenhagyó, Ub-hoz pártoló két „szakadár” Marko Savic és Dejan Majstorovic mellett játszott Dusan Bulut és az Amszterdamhoz szerződött Maksim Kovacevic is.

A jelek szerint a pályán minden szerb játékos félretette vélt, vagy valós sérelmeit és kiváló összjátékkal megnyerték a tornát. 2. helyezett lett az erőteljesen feltörekvő Ausztria, 3. pedig Hollandia válogatottja. A verseny összes mérkőzése megtekinthető az alábbi videóban:

X