VB kvalifikáló San Juanban

VB kvalifikáló San Juanban

A Puerto Rico-i San Juanban holnapután, május 4-én kezdődik a kétnapos 3×3 kvalifikációs forduló, amelynek három legjobb csapata részt vehet a június 18-23. között rendezendő amszterdami FIBA 3×3 Világbajnokságon Hollandiában.

A San Juan-i versenyen nyolc csapat lép pályára, akiknek eddigi legjobb játékosait a FIBA sajtóhíre név szerint is felsorolja.

Az ausztrál Tom Wright-et az átlagosnál sokkal erősebb alkotó gondolatokkal és kreatív erővel rendelkező játékosként írják le, aki tagja volt a tavalyi FIBA 3×3 Ázsia Kupa aranyat nyert ausztrál csapatának. Jellemző még rá, hogy átlövései tűpontosak és a kosárra dobást is nagyon ritkán téveszti el.

A kanadai Michael Linklater fizikai adottságai, főként a testmagassága nem nevezhető optimális kosaras alkatnak, ám a szíve feledteti ezt a szurkolókkal. Minden megmozdulásán látszik, hogy teljes erőbedobással, szívvel, lélekkel játszik a pályán és tehetségével minden akciójával elkápráztatja a lelátókon ülő nézőket.

A cseh csapat játékosa Roman Zachrla kiváló sportoló, játékostársai között ő az egyes számú támadó. Nemcsak erővel, ésszel is játszik. A pályán minden trükköt, ellenfelet megtévesztő akciót előre alaposa eltervez és megfontol.  Egy percen belül képes két, egykezes kosárra dobást is értékesíteni, vagyis gyors, mint a villám.

A francia Anthony Christophe-tól a pályán meglehetősen rettegnek az ellenfelei, mert ördögien gyors és hamar dühbe jön, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan ő elképzelte. A mezőny egyik legjobb védője.

Niklas Geske Németországból 25 éves lett, így befejezte ötöt elleni pályafutását az ifjúsági kosárlabdában és most, Pierto Rico-ban debütál 3×3 játékosként. Korábbi pályafutása során híres volt gyorsaságáról, éles észjárásáról. Ezeket a kiváló tulajdonságokat minden bizonnyal a 3×3 pályán is kamatoztatni fogja.

Az olasz Daniele Sandri kiváló kosárra dobó. Neki szinte mindegy, a pálya mely pontjáról célozza meg a kosarat, mindig a közepébe talál.

A házigazdák játékosa Luis Hernandez mét méternél magasabb és 115 kiló, így erőteljes testfelépítésével gondot okozhat az ellenfeleinek. Ajánlatos folyton figyelemmel kísérni a pályán és lehetőség szerint elkerülni a közelségét.

Radu Petrescu Románia fiatal, 18 éves játékosa, a világ legjobb 3×3-as junior 3×3-as kosarasa. Most első ízben lép majd felnőttek ellen pályára.