2020-ban Antwerpenben lesz az Európa Bajnokság

2020-ban Antwerpenben lesz az Európa Bajnokság

A sportág történetében 2020-ban, hatodik alkalommal rendezik meg majd a FIBA 3×3 Európa Bajnokságot. Ezúttal a belgiumi Antwerpenben – jelentette be a FIBA információs szolgálata. A kontinensverseny döntőjét június 26-28-án tartják a történelmi hangulatú belga városban.

A rendezvény szervezője a Belga Kosárlabda Szövetség. Helyszíne a város történelmi negyede lesz, amely csodálatosan szép, festői hátteret kínál a szabadtéri játékhoz. A 2020-as év különös jelentőséggel rendelkezik a belga sporttörténelemben, mert ekkor lesz kereken száz éve annak, hogy a városban nyári Olimpiai Játékokat rendeztek.

A FIBA 3×3 ügyvezető igazgatója Alex Sanchez örömét fejezte ki, hogy a kontinensbajnokságnak Belgium adhat majd helyet. „Antwerpen, a történelmi város olyan látványos, historikus építészeti környezetet ad majd a 3×3 viadaloknak, amely Európa szerte párját ritkítja. Fiatal, dinamikus sportágunk új erővel, fiatalos örömmel tölti meg majd az ódon tereket” – méltatta a különleges helyszínt a nemzetközi szervezet igazgatója.

A belga kosárlabda sport folyamatosan és erőteljesen fejlődik, játékosai, csapatai évről-évre jobb eredményeket produkálnak. Ifjúsági kategóriákban már kifejezetten sikeresnek mondhatók. Tavaly az U18-as férfiak megnyerték az Európa Kupát és a Világkupát is, az U 18-as lányok pedig idén lettek Európabajnokok.

A 2020-as versenyen 12 férfi, és 12 női csapat versenyez majd. Az antwerpeni döntő előtt 2020-ban selejtező fordulókat tartanak, amelyek helyszíneit csak egy későbbi időpontban jelentik be.
A bajnoki cím jelenlegi birtokosai, a francia női és a szerb férficsapatok, akik idén szeptember 14-18-án Bukarestben nyerték el a megtisztelő címeket.