3×3 bajnokság Washington államban

3×3 bajnokság Washington államban

Az Egyesült Államokban második éve rendezik meg a South Sound Roots Akadémia által meghirdetett, Washington State 3×3 kosárlabdabajnokságot. Idén március 16-17-én.  A versenyt a FIBA által is akkreditált rendezvény. A főiskolások és egyetemisták bajnokságában négy divízió játszik: felnőtt férfiak és nők, valamint U18-as lányok és fiúk. A verseny része az USA hivatalos kosárlabda programjának, a nemzeti bajnokságnak, amelynek a Colorado Springs-i Olimpiai Képzési Központ a szervezője és levezénylője.

 „A 3×3 kosárlabda szupergyors játékstílusa nemcsak újdonság a tradicionális, ötöt elleni kosárlabdajátékhoz képest, de évről évre látványosabb, gyorsabb és szórakoztatóbb lesz a csapatok játéka. Nemcsak a pályán küzdő játékosok, hanem a nézők is egyre jobban élvezik az élményt ” – vélekedett a fiatal sportágról a SSRS elnöke Kelly Golob.

„Úgy gondoljuk, a 3×3 kosárlabda az elkövetkező 2-5 évben rendkívül népszerű sporttá fejlődik, ezért mindent megteszünk, hogy Washingtonban és az Olimpiára való felkészülésben kitűnjünk a többi csapat közül” – mondta Josh Wilson a South Sound Roots Akadémiáról.

X