Ecuador és Venezuela helyett Indonézia

Ecuador és Venezuela helyett Indonézia

Arra való tekintettel, hogy két Közép-amerikai állam, Ecuador és Venezuela bejelentette, vízumproblémák miatt visszalépnek a versenyzéstől és idén nem indítanak férfi, illetve női csapatokat a holnap kezdődő Fülöp-szigeteki FIBA 3×3 World Cup 2018 játékokon, helyettük Indonézia női és férfiválogatottja lép majd pályára.

Az indonéz férfi csapatnak nem idegen a nemzetközi közeg, hiszen eddig részt vettek már három VB-n. 2016-ban a negyeddöntőben kikaptak Egyiptomtól, így a 12. helyet sikerült megszerezniük, tavaly bár legyőzték Új-Zélandot, ez mégis csupán a 16. helyre volt elegendő. A gyengébb helyezésben valószínűleg az is közrejátszott, hogy már a játék kezdetén erős csoporttársakat kellett volna legyőzzenek ahhoz, hogy tovább jussanak.

A világbajnokságon az indonéz nők is idén negyedszer szerepelnek. 2014-ben és 16-ban a 17. helyen végeztek.

Idén, az indonéz férficsapat a B-csoportban kezdi majd a játékot a lengyel, az észt, a japán és a szlovén férfiak ellen lépnek pályára.

Team Indonesia

A nők az A-csoportban játszanak. Az első fordulót a csoport többi tagjával, a csehekkel, az olaszokkal, a türkménekkel és a Fülöp-szigetekiekkel vívják.

A következő videó ízelítőt ad az indonézek játékából:

X