Hamarosan kezdődik a 3×3 Világbajnokság

Hamarosan kezdődik a 3×3 Világbajnokság

Hamarosan, június 8-án kezdődik a szurkolók által az egyik legjelentősebbnek tartott nemzetközi verseny, a FIBA 3×3 Világbajnokság a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában. A nemzetközi szövetség a közelmúltban már bejelentette a június 12-én záródó sportesemény teljes és pontos menetrendjét.

A kiadott program szerint az idén ötödik alkalommal megrendezendő FIBA 3×3 Világbajnokság a női mérkőzésekkel kezdődik. Elsőként Franciaország (2012-ben a VB ezüstérmese volt) lép pályára az Argentin válogatott (2016-ban a negyeddöntőig jutottak) ellen. A VB-n 20 női csapat méri össze az erejét és versenyez a győzelemért.

A verseny első napján játsszák le a Magyarország-Hollandia női mérkőzést, amely a szurkolóknak igazi csemege lesz, hiszen Európa két legjobbját láthatják játszani.

A magyar-holland női meccs után a férfiak lépnek pályára: Lettország játszik Ukrajna válogatottjával. 2017-ben az Európa-kupán a lettek aranyat, az ukránok bronzérmet nyertek.

A következő összecsapás is feltehetően nagy izgalmakat hoz majd, hiszen Szerbia játszik a holland férfiakkal. Ugyanez a két csapat játszotta a tavalyi világkupa döntőjét.

A VB későbbi napjain lesz látható majd a Venezuela-Csehország (nők), a Japán-Lengyelország (férfiak), a spanyol-holland (nők), az USA-Oroszország (nők) a Kanada-Fülöp-szigetek mérkőzések, amelyek győztesei továbbjutnak majd a versenyben.

A VB-n várható izgalmas játékhoz ízelítőt kínál az alábbi videó, amely a tavalyi VB döntőjében készült, ahol az orosz és magyar lányok csaptak össze a győzelemért.

X