Merre tovább Duasan Bulut?

Merre tovább Duasan Bulut?

A közelmúltban robbant a hír: a világranglistát sokáig vezető, nemzetközi versenyeket sorra nyerő, pályafutása során szinte minden díjat, kupát megnyerő csapat, a szerb Novi Sad végleg feloszlik és tagjai a 3×3 világában más-más módon keresik a folytatást.

A csapat egyik tagja, Ivosev Tamás, tervei szerint befejezi a 3×3 versenyeket, feltehetően eredeti sportága az 5×5 kosárlabdához tér vissza, Dejan Majstorovic és Marko Savic a szerb Ubihoz szerződik. De mi lesz Dusan Bulut, a sokáig világranglistavezető játékos sorsa? – teszi fel a kérdést a FIBA online híroldalának legfrissebb posztja, majd rögtön ez után négy lehetséges változatot is felsorol.

Bulut elszerződik a világranglista 4. helyezettjéhez, az amerikai NY Harlemhez. A csapatnak eddig meglehetősen sok fejfájást okozott, hogy nincs állandó, tartalék játékosuk, hiányzik közülük egy rendkívüli adottságokkal rendelkező, kiválóan dobó negyedik csapattag. Tavaly Dohában is hárman kellett pályára lépjenek a WT Mastersen. Kérdés persze, hogy Bulut szerződne-e olyan csapathoz, amely egész 3×3 versenykarrierje alatt erőteljes ellenfele volt, ráadásul ott nem „prímás”, hanem legjobb esetben is csupán „másodhegedűs” lenne.

Következő lehetőségként Bulut számára a poszt a holland Amsterdamot nevezi meg. A „vörös oroszlánok” tavaly, már a szezon vége előtt bejelentették, hogy két veterán játékosuk megválik tőlük, így nekik nagyon is aktuális új csapattagok fogadása. Egy új csapattársat már bejelentettek, a szintén szerb Maksim Kovacevic személyében, aki korábban a Limannál játszott. Nincs kizárva, hogy Bulut is kedvet kap a holland csapattal való társuláshoz.

Harmadik esélyes csapat lehetne Bulut fogadására a Jeddah. Legalábbis a poszt szerzői szerint. A csapat eddigi egyik legnagyobb gondja a gyengélkedő labdakezelés, a pontatlan passzok voltak. Nekik úgy hiányzik egy Bulut kvalitású passzoló, kiváló cselező és védő játékos, mint egy falat kenyér. A csapathoz az előző szezonban szerződött már két szerb játékos: Nemanja Draskovic és Nebojsa Kilijan. Meglehet, Dusan Bulutnak ez lehet az a hívószó, amelyik a Jeddahhoz csábítja a világlasszist.

Érdekes kihívás lenne Bulut számára az a lehetőség is, ha a francia Paris csapatához szerződne. Ott lehetne vezéregyéniség és átszervezhetné úgy a tehetségeket sem nélkülöző csapatot, ahogyan ő a leghatékonyabbnak vélné a játékukat. A csapat két tehetséges tagja Angelo Tsagarakis és Raphael Wilson. Velük felépíthetne egy olyan új együttest, amely akár szép világkarriert is elérhetne Bulut vezetésével. A lehetőség megvalósulása mellett szólhat az a tény, hogy Dusan Bulut hosszabb időt töltött már Párizsban a Quai 54 játékosaként és szép emlékekkel távozott a francia fővárosból.

X