Nyilvános az amszterdami VB-n résztvevő csapatok listája

Nyilvános az amszterdami VB-n résztvevő csapatok listája

A FIBA mai közleménye szerint a 3×3 Világbajnokságon 2019-ben Amszterdamban összesen 40 csapat játszik majd, amelyből 34 csapat helye már foglalt. 17 női és 17 férfi csapat már biztosan játszik a 2019-es VB-n. A szerb férfiak és az olasz nők a 2018-as világbajnoki cím elnyerése jogán, a két holland csapat pedig házigazdaként került a résztvevők keretébe. A maradék 30 csapat pedig a szövetségi ranglista helyezései alapján.

A fentiek alapján a FIBA 3×3 World Cup 2019 Amszterdam versenyén az alábbi csapatok vesznek részt:

Férfiak: Brazília, Kína, Észtország, Japán, Lettország, Litvánia, Mongólia, Hollandia (házigazdaként), Lengyelország, Katar, Oroszország, Szerbia (2018-as világbajnokként), Szlovénia, Dél-Korea, Törökország, Ukrajna, USA.

Nők: Andorra, Kína, Csehország, Franciaország, Magyarország, Indonézia, Irán, Olaszország (2018-as világbajnokként), Japán, Lettország, Mongólia, Hollandia (fogadó házigazdaként), Románia, Oroszország, Svájc, Türkmenisztán, Ukrajna.

A még fennmaradó hat szabad helyre a szövetség, FIBA World Cup Kvalifikáló fordulót rendez 2019. május 4-5-én. Az ott pályára lépők közül a legjobb 3-3 férfi, illetve női csapat juthat ki az amszterdami világversenyre. A kvalifikációs versenyt a Puerto Rico-i San Juanban rendezik. Az ott résztvevő csapatok listáját a FIBA hamarosan közli.

A jövő évi VB-n való jó szereplés minden csapatnak különösen fontos, hiszen az érmes helyezések jogosulttá teszik a csapatokat a 2020-as tokiói Nyári Olimpiai Játékokon való részvételre, vagyis automatikusan bekerülnek a 2020. májusában megrendezendő olimpiai selejtező fordulójába.

X