Penang Challenger Malajziában

Penang Challenger Malajziában

A FIBA 3×3 Wuxi Challengerrel egy időben, e hét végén, május 5-6-án Malajziában is játszanak egy Challengert. A 3×3 Penang Challenger győztese és második helyezettje, a szokásos érmeken és pénzdíjazáson kívül kvalifikációt is nyernek a szeptember 22-23-án megrendezendő FIBA 3×3 World Tour Masters Indián való játékra.

A Penang Challenger legesélyesebb nyertese a papírforma szerint a tavalyi WTM bajnok szerb Zemun lehet, persze a meglepetés végeredménynek is éppen ekkora esélye van.

Habár a bajnokok eddig jogot szereztek már négy, idei WT Mastersfordulón való részvételre, úgy nyilatkoztak, mostani remélt győzelmükkel az ötödik Masters kvalifikációt is szeretnék magukénak tudni. A Zemun eddigi Masters állomásai, amelyeken már biztosan játszanak: Kuala Lumpur, Lausannem, Saskatoon és Utsunomiya. Ezekhez szeretnék még begyűjteni az ötödik helyszínt, Indiát is.

A Penang Challengeren, hasonlóan a többi versenyhez, 16 csapat küzd egymással. Az európaiak közül, a szerb Zemunon kívül ott lesznek a németek (Aachen Der Stamm), a szlovének (Domzale, Ljubljana, Piran), a horvát Split Statist, az oroszok ( Piter) és a lengyelek (Gdansk). A távol-keletiek közül három indonéz, egy japán és egy tajvani csapat játszik és persze a házigazda malájok.

X