3×3 Masters Belgiumban

3×3 Masters Belgiumban

Belgiumban most szervezik az 3×3 országos bajnokságot. Miután a FIBA akkreditálta a játékokat, a 2017-es 3×3 Masters már hivatalosan is jóváhagyott verseny lett. A szervezők egyelőre az amatőr kosárlabdázók között keresik a jövő profi játékosait, országszerte meghirdették: mindenkit szeretettel várnak, aki a streetballt, a kosárlabdát szereti és műveli tekintet nélkül arra, hogy milyen korcsoportba tartoznak a vállalkozó szellemű játékosok. 13 évestől 18+ korúakat egyaránt szívesen fogadnak. Lesz U13, U15, U18, 18+ férfi és női csapat is, valamint külön csapatban, a „Men Elite”-ben játszanak a 18+ férfiak.

A bajnokság mérkőzéseit Belgium hat városában tartják. Az első fordulót június 25-én, Zaventemben tartják, ezt követi a kortrijki, a brüsszeli, és az oostendei forduló, majd a döntő 07.29-30. Antwerpenben. Az antwepeni tornára a legjobb négy csapat juthat el.

A mérkőzések minden érdeklődő számára nyitottak és ingyenesek. A játék szünetében különféle sport és zenei műsorokkal szórakoztatják a közönséget.