Gyerekkora óta kosárlabdázik

Gyerekkora óta kosárlabdázik

Az idei, DECATHLON B33 Egyetemi és Főiskolás Bajnokság második fordulója után, március 19-én a budapesti Tüskecsarnokban kialakult a tovább jutó legjobb csapatok sorrendje. A fordulóban 18 fiú és 14 lány csapat mérkőzött meg egymással. A mérkőzések szünetében érdeklődtünk játékosoktól, edzőktől többek között arról, hogyan ismerkedtek meg a 3×3 kosárlabdával, miként látják a sportág jövőjét.

Mészáros Márton a POTE Pécs 5×5 játékosa szerint a saját játékstílusához nagyon közel áll a 3×3, a mérkőzés alatt számos lehetőséget lát az egyéni megmozdulásokra, ötletek megvalósítására. A mérkőzések hangulata is páratlan. Szeretné, ha minél több 3×3 meccsen játszhatna. Kosárlabdázó sportolótársai között szintén népszerű ez a játék. A játékos szerint csapatának az 5×5 bajnokságon jövőre nagy lehetősége lesz előbbre lépni az NB 2-ben. A 3×3-as csapatnál még bizonytalanok a kilátások.

Egyetemi 3×3 bajnokságon idén első ízben szerepel, és úgy látja, nagyon erős a mezőny, színvonalas a játék. Reméli, hogy tovább jutnak a bajnokságon. Ha sikerült feljebb lépniük, onnantól kezdve már bármi előfordulhat, a csapat célja, hogy minél több meccset megnyerjen és minél jobb helyen végezzen. Sok függ majd attól, hogy a sorsolás milyen ellenfeleket rendel a csapatukhoz, mert vannak néhányan, akiktől tartanak a pécsiek.

Mészáros Márton elmondta, a saját életében fontos helyen áll a kosárlabda sport annál is inkább, mert egyrészt már gyerekkora óta aktív játékos, másrészt jelenleg a tanulmányai is ebbe az irányba fordítják, az egyetemen sportszervezést tanul.