Oroszlányban népszerű a 3×3

2017. február 17-én került sor a Decathlon B33 Diákolimpia I. és III. régiós döntőjére. A győri egyetemi sportcsarnokban megtartott selejtező mérkőzések legjobb csapatai továbbjutottak az országos döntőbe. A mérkőzések idején edzőktől, szakvezetőtől, játékosoktól érdeklődtünk többek között arról, hogy mióta népszerű a B33 a saját iskolájukban, milyen eredményt várnak a csapatuktól, miben látják a sportág fejlődési lehetőségeit.

Oroszlányban nagyon népszerű a B33. Ezt biztosan állíthatom – mondja Gurszky Géza az Oroszlányi SE ügyvezetője, aki a megyei szövetségben is tisztséget tölt be -, hiszen mi szervezzük a Diákolimpia megyei fordulóját. Arra idén harminckét csapat nevezett be. A sportág iránt széleskörű az érdeklődés, több város iskolái beneveztek a versenyre, általában azok a tanintézmények neveznek, amelyekben a hagyományos kosárlabdázásnak is kiemelt szerepe van, és önálló csapattal rendelkeznek. A 3×3 óriási előnye, hogy ellentétben az öt-öt elleni játékkal, ehhez nincs szükség 12 játékos verbuválására, elegendő egy iskolából 3-5 játékost csapattá szervezni. A játék kiváló lehetőséget kínál az egyéni képességek megmutatására. Noha mindig is professzionális volt a B33 Diákolimpia rendezése, az évről-évre való fejlődést mégsem lehet nem észrevenni. Kiváló a szervezés és a játékosok motivációjáról sem feledkeznek meg.

Oroszlányban rendkívül népszerű sportesemények a Streetball bajnokság és a 3×3 mérkőzések egyaránt. Nézőként a fiatalok és az idősebbek is sokan kilátogatnak az eseményekre. Az Oroszlányi SE utánpótlás játékosai között több tehetséges fiatal is van, akik előtt szép sportkarrier állhat. Közülük egy-kettőnek akár az U16-os válogatottban már most is ott lenne a helye.