Bejelentették Kanada VB csapatösszeállítását

Bejelentették Kanada VB csapatösszeállítását

A kanadai Saskatoonban bemutatták az idei FIBA 3×3 Világbajnokságon, Manilában szereplő nemzeti válogatottjuk tagjait. A június 8-12-én tartandó világversenyen Michael Linklater, Steve Sir, Michael Lieffers és Nolan Brudehl képviseli majd Kanadát.

A négy játékos közül Michael Linklater Kanada első számú játékosa a világranglista 50. helyén áll, Nolan Brudehl az 58., Steve Sir a 60. és Michael Lieffers a 84. helyet foglalja el.

Linklater, a csapat vezéregyénisége elmondta: „izgatottan készülünk a világversenyre, ahol magas színvonalon szeretnénk képviselni a kanadai kosárlabdát. Ennek érdekében keményen dolgozunk. Elmondhatom, hogy az elmúlt öt évünk éppen ennek a célnak a megvalósításával telt el, de megérte. Szeretnénk megmutatni a világnak, hogy csapatunk a 3×3 legjobb csapatai közé tartozik és a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokon akár még nagy meglepetést is okozhatunk. A manilai VB kiváló felkészülési lehetőséget jelent a két év múlva aktuális nagy megmérettetésre.” – nyilatkozta Linklater, a kanadai 3×3 válogatott játékosa.

Bár a kanadai válogatott eddig 3×3 Világbajnokságra nem jutott még ki, az idei lesz az első szereplésük, de a World Tour versenyeken városuk, Saskatoon képviseletében kiváló teljesítményt nyújtottak. 2014-ben Chicago Masterst nyertek, 2016-ban pedig Lausanne Masters győztesei lettek. Négy alkalommal nyerték meg a FIBA 3×3 Word Tour Finalt, beleértve ebbe az eredménybe a 2014-es ezüstérmüket is. Linklater egyéni sikere a 2016-os Lausanne-i MVP cím.

X