Ki lesz a pontszerzők királya?

Ki lesz a pontszerzők királya?

November 2-3-án, a FIBA 3×3 World Tour fináléjában pályára lép a világ jelenleg legjobb tizenkét 3×3 játékosa. Japánban, Utsunomiyában pályára lép a jelenlegi világranglista vezető Nauris Miezis a Riga Ghetto vezére, aki ezt a szerepet Karlis Lasmanistól, csapata szupersztárától vette át. Oroszlánrésze volt a múlt heti Jeddach Masters megnyerésében is. Miezis naná, hogy minden erejével azon lesz, hogy megmutassa országvilágnak: nem véletlenül pottyant ölébe a világelsőség. Teljesítményével nagyon is kiérdemelte azt.

Dusan Bulut, a Novi Sad „professzora” általában a ranglista elején tanyázik, ám az utóbbi időben csapatával együtt kissé gyengélkedik. Ettől persze a második hely az övé a ranglistán és könnyen megeshet, hogy visszahódítja vezető helyét. Nem hagyja, hogy sokáig más birtokolja a „király” címet.

Stefan Kojis, a Liman játékosa a szezon minden Mastersén játszott. Színes, sokoldalú játékában gyönyörködhettek a rajongói. Emellett elmondható, hogy ő a csapat „kovásza” együtt tartója, játékosainak karmestere.

A NY Harlem játékosa Dominique Jones a pályán rendkívül szórakoztató, villámgyors megmozdulásai szemmel alig követhetők. Ő csapata sztárja.

Új csillag a 3×3 egén Marijus Uzupis a Sakiai Gulbele játékosa aki csapatával együtt idén robbant be a köztudatba és rögtön sikereket értek el a pályán.

Simon Finzgar a Piran játékosa arról nevezetes, hogy a pályán jó előre meglátja a helyzeteket, villámgyorsan cselez és mindenkit megelőzve, szinte gondolkodás nélkül dob kosárra, illetve annak éppen a közepébe.

Az amerikai Robbie Hummel (Princeton) sokat tét azért, hogy a 3×3-ban megszakadjon az európai, azon belül is a szerb hegemónia. A két amerikai csapat ma már egyenrangú partnere az európaiaknak és megmutatták, hogy nem árt tartani tőlük a pályán, mert hamar magukhoz ragadják a győzelmet.

Játszik a finálén a kosárra dobás királya Steve Sir , a kanadai Edmonton játékosa is. Dobásait mindig nagy pontossággal végzi el és az esetek döntő többségében találat, vagyis pontszerzés a vége. Távoli lövései kifejezetten veszélyesek az ellenfélre.

A felsoroltakon kívül Utsunomiyában lesz még, így érdemes mindegyiküket figyelemmel kísérni: a holland Dimeo Van der Horst (Amszterdam), a szerb Bogdan Dragovis (Zemun), a svájci Westher Molteni (Lausanne) és a nagy meglepetis, a Jedda szaudi csapat sztárja Khalid Abder-Gabar.

X