Szerbia és Franciaország a kontinensbajnok

Szerbia és Franciaország a kontinensbajnok

A debreceni nemzetközi 3×3 játéksorozat ma elérkezett az utolsó napjához. A rendezvények legelőkelőbbjének, a FIBA 3×3 Európa Kupa 2019. ma volt a fináléja és az Európa-bajnokok kihirdetése.

Délután a lányok kezdték a negyeddöntős mérkőzésekkel. A magyarok a spanyolokkal léptek pályára. Sajnos, hosszabítás után a spanyolok egy távolról dobott 2 pontos kosárral felülkerekedtek a mieinket és 21:20-ra megnyerték a találkozót. Így a magyar lányok lemaradtak a továbbjutásról. A mérkőzés az első percétől a hosszabbítás utolsó pillanatáig rendkívül izgalmas, látványos volt. Mind a magyar, mind a spanyol lányokon látszott a győzni akarás, de a nézők azt is láthatták, hogy a két csapat kvalitásai nagyon hasonlóak, így nehéz lesz bármelyiküknek a saját győzelmük kiharcolása. Kimondható, a két azonos technikai felkészültséggel, ütőerővel rendelkező csapat közül most a szerencsésebb győzött. A helyezéstől függetlenül a magyar lányok minden dicséretet, és elismerést megérdemelnek.

Sajnos, a magyar férficsapat sem jutott tovább a negyeddöntőnél, Litvániától 21:9 pontos vereséget szenvedtek.

A férfiaknál az elődöntőt a szerbek a litvánok a franciák és a spanyolok vívták, győztesek a szerbek lettek. A francia csapatot három pontos előnnyel 21:18-ra utasították maguk mögé.  Az első három helyezett: 1. Szerbia, 2. Franciaország, 3. Litvánia. A női verseny a francia lányoknak hozta el a bajnoki címet, vagyis megvédték tavalyi első helyüket. Most kétpontos 14:12-es előnyt szereztek a spanyolokkal szemben. Ennek alapján a 2019-es Európa-bajnokság 1. helyezettje Franciaország, 2. Spanyolország, 3. Lettország.

X